Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Aanmelden aankeuring

Via het formulier onderaan deze pagina kunt u uw hond aanmelden

U kunt u via onderstaande link aanmelden voor de eerstvolgende aankeuring die gehouden zal worden op zaterdagochtend 3 september. Dit alles onder voorbehoud in verband met de dan geldende regels. 
Aanvang 10.00 uur
Locatie: Utrechtse rashondenvereniging
Manitobadreef 8
3565CH Utrecht
Aanmelden kan alleen via onderstaand formulier.

 De aankeuring is bedoeld om fokkers de mogelijkheid te bieden om de hond (teven maar ook reuen) te laten aankeuren, d.w.z. conform de actuele rasstandaard en gezondheid te laten beoordelen op fokgeschiktheid en de mogelijkheid te openen om als clubfokker geregistreerd te worden. Ook kunt u wanneer u de basiscursus fokken volgt, of wanneer u een vergelijkbare opleiding heeft gevolgd clubfokker worden. Met als bijkomend voordeel dat uw dekkingen en geboorten op de site van de NBTC gepubliceerd worden. Het volledige reglement voor clubfokkers staat op de site van de NBTC. Met daarin de eisen waar u aan moet voldoen. En één van de eisen is of voldoen aan kwalificaties behaald op een drietal shows of een aankeuring.

Hoe verloopt zo’n aankeuring

De aankeuring wordt gedaan door een team van 2 voor het ras benoemde keurmeesters en een dierenarts. De keurmeesters worden later dit jaar bekend gemaakt. De dierenarts is net als vorig jaar Arjan Brouwer. Namens het bestuur is een gedelegeerde aanwezig. Mocht de hond agressie, extreme angst o.i.d. vertonen dan wordt de hond doorgestuurd naar een door het bestuur aangewezen gedragstherapeut.Bij aanvang van de aankeuring wordt de identiteit van de hond vastgesteld door het chipnummer af te lezen. De teamleden leggen hun gezamenlijke beoordeling van de fokgeschiktheid vast op een aankeuringsformulier en ondertekenen dit formulier. Na ondertekening door de gedelegeerde van het bestuur is het resultaat van de aankeuring bindend en definitief.

De fokker ontvangt een kopie van het aankeuringsformulier en de afzonderlijke beoordelingsformulieren van het aankeuringsteam.De originelen worden bewaard door de NBTC. De aankeuring vindt plaats bij De Camp Bosrand 15-17 3931 AP Woudenberg. Het exacte tijdstip wordt bekend gemaakt zodra er een overzicht is van de aangemelde honden.

De kosten voor de aankeuring bedragen € 120,00 per hond en dienen vooraf overgemaakt te worden naar de penningmeester op rekeningnummer NL88 RABO 0377 1089 60 t.n.v. NBTC o.v.v. aankeuring 2020. Tegelijk met de aavraag s.v.p een kopie van de stamboom meezenden via het onderstaande E-mailadres

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Daniëlle van Schaik aankeuring@borderterrier.nl

 

Aanmeldingsformulier aankeuring

Kies bestandWijzigVerwijder
€ 120,00
Selecteer de betaalmethode:

Selecteer uw bank:


* = verplicht
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!