Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Jongehondendag 2021

Jongehondendag 2021

Op zaterdag 28 augustus houden we weer onze traditionele jongehondendag. Nadat we een jaartje overgeslagen hebben in verband met de covid maatregelen hopen we weer met frisse moed van start te gaan. Keurmeesters: De heren Henk Burgwal & Olaf Verhorevoort. 

Dit jaar zijn we in afwijking van voorgaande jaren te gast op het terrein van de

Utrechtse rashondenvereniging.
Burg. Norbruislaan 680, 3555 EZ Utrecht
Aanvang 10.30

Hebt u een nest gefokt of bent u in het bezit van een Border Terrier, geboren tussen 1 januari 2020 en 1 maart 2021, dan hopen wij dat u aanwezig zult zijn op deze dag. U hoeft daarvoor geen lid te zijn van de NBTC, dus kent u iemand met een border Terrrier, nodig hem/haar dan ook van harte uit voor deze dag namens de NBTC. De inschrijfkosten bedragen € 12.50 per hond voor leden van de NBTC, niet leden betalen € 17.50.

Klik hier voor het inschrijfformulier

Wat gebeurt er nu eigenlijk op die dag?

De honden worden per leeftijdsgroep gekeurd door de keurmeesters. Vóór het keuren worden de jonge Borders per nest (samen met de ouderdieren) op de foto gezet. Alle jonge Borders komen per nest met hun aanwezige ouders in de ring. De keurmeesters beoordelen eerst deze ouderdieren (zonder verslag) en daarna komen de jonge Borders aan bod. Zij ontvangen allen een geschreven keurverslag. Wanneer er een nest is (nakomeling met ouder(s) en/of met 2 of meer nestgenoten) dan wordt ook hier een geschreven verslag van gemaakt en aan de fokker overhandigd. Als een keurmeester een pup veelbelovend vindt, mag hij dat aangeven door het uitreiken van een gouden rozetje.

Direct na het keuren van de leeftijdsgroep worden alle Border Terriers met een gouden rozetje teruggevraagd in de ring en plaatsen de keurmeesters gezamenlijk de in hun ogen op dat moment de meest veelbelovende jonge Border Terriers.

De eerste keuringen starten om 10.00 uur en u kunt terecht vanaf 9.00 uur. De ingeschreven Borders ontvangen per e-mail) een bevestiging met daarin de tijd dat u uiterlijk aanwezig moet zijn. Houdt u er rekening mee dat de keuringen buiten zijn. Er is weinig of geen beschutting op het terrein zelf. Een partytent of iets dergelijks voldoet in zo’n geval prima. Een stoel voor uzelf en een kleedje voor de hond is geen overbodige luxe.

De organisatie behoudt zich het recht voor om – indien noodzakelijk – een extra keurmeester aan te trekken of een andere keurmeester uit te nodigen zonder berichtgeving vooraf.

Secretariaat Jongehondendag,  jongehondendag@borderterrier.nl

Klik hier voor het inschrijfformulier

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!