Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Clubmatch 2021

De jubileumclubmatch

Net als andere jaren een kampioenschapsclubmatch maar omdat de NBTC 50 jaar bestaat op precies deze dag is het natuurlijk ook een jubileumshow. En dus niet alleen voor kampioenen! Maar wel voor ieders eigen kampioen in huis!

 Dit jaar zijn we ergens anders te gast. Omdat het een jubileumweekend is met zowel op de zaterdag als de zondag een activiteit zitten we wel op een bekende locatie nl. Sport- en Cultureel Centrum De Camp, De Bosrand 15, 3931 AP Woudenberg. De datum dit jaar is zondag 24 oktober 2021.

              De inschrijving is gesloten

Ook dit jaar nog hebben we te maken met de coronaregels helaas. Omdat het een indoor evenement is met hoogstwaarschijnlijk meer dan 75 aanwezigen moeten we de regels hanteren die nu (op het moment van schrijven) gelden. Dat houdt in dat tot na 20 september voor evenementen, festivals, congressen en andere bijeenkomsten boven de 75 personen een toegangsbewijs verplicht is: een vaccinatiebewijs, negatieve test of herstelbewijs.

ALS U DUS INSCHRIJFT GEEFT U AAN DAT U HIERVAN OP DE HOOGTE BENT.


De keurmeesters

Dit jaar komt onze keurmeester uit Nederland.

Helaas heeft onze keurmeester uit Engeland ook nu vanwege corona de uitnodiging geannuleerd. Zoals reeds aangegeven op de Algemene Vergadering zou haar vervanger dit jaar Floor Zijdenbos-Jansen zijn en na contact met haar heeft ze aangegeven dat ze de keuring op deze speciale dag graag aanneemt.

Floor is werkzaam als juridisch secretaresse en daarnaast als Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand. Met haar kennis van de juridische zaken is ze afgelopen jaar benoemd als secretaresse van het Tuchtcollege in Eerste Aanleg van de Raad van Beheer. Ze heeft een aantal jaren geleden ook gewerkt op het kantoor van de Raad van Beheer. Kynologisch is Floor al jaren actief. Zelf heeft ze nu geen honden meer maar in vroeger tijden had ze naast haar Rottweilers ook een Border Terrier. Ze heeft het ras zien ontwikkelen van die eerste jaren dat de Border nog een zeldzame verschijning was tot wat het nu is. Als keurmeester heeft ze meerdere rassen in rasgroep 1, en daarnaast de rassen Rottweiler en Border Terrier. De Border Terrier heeft altijd een plekje in haar hart gehad en nog steeds wordt ze warm om het hart als ze een Border ziet. Dus ze vindt het een eer en genoegen om ons mooie ras op uitgerekend deze speciale dag te mogen keuren.

 Een extraatje

De Border Terrier (reu of teef) die deze dag wint en dan dus de beste van het ras is, krijgt de officiële titel “Clubwinner 2021” naast het CAC, dat maar liefst dubbel telt bij voldoende inschrijvingen! De reserve beste reu en teef ontvangen het RCAC, dat in dit geval als een volledig CAC telt. Daarnaast wordt de clubwinnaar uitgenodigd deel te nemen aan de Hond van het Jaar show welke in 2022 evenals andere jaren in januari wordt gehouden (vermits deze doorgaat natuurlijk).

En dat is niet alles!

De winnaars van de jeugdklas en veteranenklas – mits U(itmuntend) – kunnen hun eigen “kampioenspunten” winnen. Als dat driemaal gebeurt onder twee verschillende keurmeesters (niet alleen bij de kam­pioenschapsclubmatch maar ook op CAC/CACIB-shows), dan kan de eigenaar de Nederlandse Jeugd-, resp. Veteranenkam­pioenstitel aanvragen, die elk ook weer recht geven op een CAC. En wie weet ….Toch dan voldoende redenen om het eens te proberen naast het feit dat het een leuke dag is tussen veel Bordervrienden!

En vergeet nooit: de kampioen waar u ’s ochtends mee kwam is dezelfde waar u aan het eind van de dag mee huiswaarts keert, ook al denkt de keurmeester die dag hier anders over.

IMaar ….. Stuurt u het inschrijfformulier a.u.b. op tijd in. Er staat een uiterste aanmeldingsdatum op die we strikt hanteren! Te laat is te laat. We mogen maar 80 inschrijvingen voor 1 keurmeester accepteren (de jongste pups en pups kunnen eventueel dan wel overgezet worden naar een andere keurmeester evenals de huishonden en super veteranen), dus als we dat aantal bereiken kunnen we geen inschrijvingen meer accepteren, ook niet als de sluitingsdatum nog niet is geweest.

Daarnaast is het voor de organisatie erg prettig als u op tijd inschrijft. Na de inschrijving begint voor de organisatie het werk pas. Dus ook voor hen: wacht niet tot de laatste dag met insturen.

 

Als u hebt ingeschreven met uw Border(s) ontvangt u ongeveer een week van tevoren een bevestiging met een tijdplanning. Bezoekershonden zijn welkom maar denk erom dat u het inentingsboekje bij u hebt die dag. Dus ook als u bezoeker bent. Er kan altijd controle zijn!

 

Kort: de gang van zaken in de ring

Er zijn verschillende klassen, ingedeeld naar leeftijd of anderszins. Deze vindt u op het inschrijfformulier.

We starten om 10.00 uur altijd met de jongsten (dus de jongste pups en pups) zodat ze nog fris hun rondje kunnen lopen. Zij dingen niet mee naar de beste van de dag maar er wordt wel een beste jongste pup en een beste pup gekozen. Daarna is het de beurt aan de andere leeftijdsklassen. We verwachten rond een uur of vier klaar te zijn, maar dat hangt mede af van het aantal inschrijvingen en de snelheid van keuren. Aan het eind van de dag worden de beste reu en de beste teef aangewezen, waarna ze de beste Border Ter­rier van de clubmatch (dat wordt de Clubwinnaar 2021) uit zal kiezen evenals de beste Jeugdhond en beste Veteraan.

Vóór de pauze (tussen het ochtend- en middagprogramma in) worden de duo’s (dus 2 honden van één eigenaar of fokker) en de kennelparade (dus minstens 3 Border Terriers van één eigenaar of fokker) gekeurd. We bekijken ter plekke welke keurmeester dit zal doen. Dat kan ook een keurmeester zijn die als toeschouwer aanwezig is.

De clubwinkel is zoals altijd aanwezig en daar kunt u – desgewenst – een showlijntje of speldje voor uw draagnummer aanschaffen, maar er is natuurlijk nog veel meer te koop op Bordergebied.

Alvast een hele fijne dag toegewenst!

 

 

 

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!