Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Jagen met je hond

Jagen met je hond

Jagen met je hond

Tjedde is nu sinds vorig jaar maart bij Gert Baartmans terrierwerk aan het trainen. Meestal gaan we 1x in de 3 weken (een enkele keer om de 2 weken) Dit is voor hem niet alleen super om te doen maar ook therapeutisch omdat hij er heel rustig van wordt.
jagen_tjedde.png

www.terrierwerk.nl 

Tjedde is 'n hele lieve hond in huis maar in alles wat hij doet is hij heel gepassioneerd. We zijn eerst begonnen met sleep/zweetsporen  en dat vindt hij nog steeds heerlijk om te doen. Wat ik vooral heel knap vind is dat hij zowel lage als hoge geuren oppakt, met veel wind is het veel moeilijker maar toch pakt hij ze op. Hij ziet niet meer zo goed dus z'n neus wordt steeds scherper en ondanks de verwaaiing pakt hij geuren tot 200-300 meter makkelijk op en vindt dan ook de vos in de dekking.

Hij mocht ook 'n muskusrat apporteren uit het water. Die zag hij niet maar je hoorde hem ruiken en dan vindt hij die toch maar. Doordat die bevroren was kon hij hem niet goed pakken. Hij heeft heel wat rondjes gezwommen want opgeven kent hij niet. Op den duur kreeg hij de staart van de muskusrat te pakken en kon hij die apporteren.

We doen ook de Barnhunt (ratten in kokers zoeken). Dat vindt hij ook heerlijk om te doen, maar de vos is toch de favoriet, ondanks dat hij nog nooit 'n levende vos ontmoet heeft.

Ik vind het heel bijzonder dat hij in zo'n korte tijd zoveel geleerd heeft, dat werken zit gewoon in zijn genen.

Toen we pas begonnen in de bouw waren het korte stukjes die hij onderliep en bij iedere training zie je dat hij steeds meer op z'n gemak ondergronds rondloopt met maar één doel... de vos vinden. Ondanks dat hij eigenlijk best groot is voor dit werk krijgt hij het puur door z'n passie voor elkaar om door de smalste tunnel heen te komen. Ik zelf zou er claustrofobisch van worden maar Tjedde loopt daar net zo makkelijk rond, net zoals de kunstbouw die hij ook zonder probleem ingaat.

Vorige week was er 'n nieuwe uitdaging voor hem. Hij mocht een vos uit de bouw slepen. Ik was zo trots op hem want hij deed het toch maar en ik begreep dat dat best wel moeilijk is maar z'n passie overwint.

Ik ben zo blij dat ik dit met Tjedde ben gaan doen want hij wordt er een hele gelukkige en tevreden hond van en is daardoor zoveel beter te managen buiten.

Ik hoop door dit te delen dat er meer baasjes eens verder kijken dan de standaard trainingen want ondanks alle cursussen en therapieën die ik heb gevolgd is Tjedde nu veel minder gestrest, dus is dit voor hem de beste therapie.

 

Groeten van Nel Kooijmans en Tjedde

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!