Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Jongehondendag 2022

Jongehondendag 2022

Het is weer zover, onze jaarlijkse Jongehondendag komt in zicht. Op zaterdag 3 september a.s. nodigen we alle pups uit die geboren zijn tussen 1 maart 2021 en 1 maart 2022 om deel te nemen aan deze dag. En natuurlijk hopen we van harte dat ook hun ouders aanwezig zullen zijn. U kunt inschrijven tot 20 augustus

De keurmeesters

Mieke Jansen-Kalshoven, Chantal Kok-v.d. Horst en Yvonne van de Bogert.

Hebt u een nest gefokt of bent u in het bezit van een Border Terrier, geboren tussen 1 maart 2021 en 1 maart 2022, dan hopen wij dat u aanwezig zult zijn op deze voor het ras zo belangrijke dag.

U hoeft daarvoor geen lid te zijn van de NBTC, dus kent u iemand met een Border Terrier, nodig hem/haar dan ook van harte uit voor deze dag namens de NBTC.

U kunt als eigenaar zelf inschrijven (stel wel uw fokker op de hoogte hiervan) op de hoogte.

Inschrijven voor eigenaren van jonge honden kan door hier te klikken 

 

Als fokker kunt u het gehele of een deel van het nest inschrijven. Vermeldt u dan gelijk of de moederhond en evt. vaderhond ook aanwezig zullen/kunnen zijn. Hiervoor is een apart inschrijfformulier aangemaakt op onze website:

Aanmelden voor fokkers klik hier

Het is niet verplicht dat de fokker inschrijft of dat er meerdere nestgenoten aanwezig zijn (hoewel dat wel heel leuk zou zijn) of dat uw Border in Nederland is geboren. Iedereen met een jonge Border, geboren tussen 1 maart 2021 en 1 maart 2022 is van harte welkom.

De ouderdieren

Natuurlijk hopen we ook de ouderdieren te mogen begroeten. We gaan er van uit dat de fokkers de eigenaren van de vaderhonden zullen benaderen om aanwezig te zijn en zelf aanwezig zullen zijn met de moederhond.

Want wat is nu leuker dan het complete ‘gezin’ bij elkaar te zien?

Wat gebeurt er nu eigenlijk op die dag?

De honden worden gekeurd door meerdere keurmeesters. Alle jonge Borders komen – met de al dan niet aanwezige ouders – in de ring. De keurmeesters beoordelen eerst deze ouderdieren (zonder verslag) en daarna komen de jonge Borders aan bod. Zij ontvangen allen een geschreven keurverslag.

Wanneer er een nest is (als nest wordt aangemerkt een nakomeling met ouderdier(en) en/of met 2 of meer nestgenoten) dan wordt ook hier een geschreven verslag van gemaakt en aan de fokker (als die aanwezig is) overhandigd.

Vóór het keuren worden de jonge Borders (samen met de ouderdieren) gezamenlijk op de foto gezet.

Waar is het?

We zijn net als vorig jaar te gast op het terrein van de Utrechtse Rashonden Vereniging, Manitobadreef 8, 3565 CH Utrecht.

 Wat verder nog?

De eerste keuringen starten om 10.00 uur en u kunt terecht vanaf 09.00 uur. De ingeschreven Borders ontvangen (zo mogelijk per e-mail dus graag uw emailadres doorgeven bij de aanmelding) een bevestiging met daarin de tijd dat u uiterlijk aanwezig moet zijn.

Houdt u er rekening mee dat de keuringen buiten zijn. Er is weinig of geen beschutting op het terrein zelf. Een partytent of iets dergelijks voldoet in zo’n geval prima.

De organisatie behoudt zich het recht voor om – indien noodzakelijk – een keurmeesteraanpassing te doen zonder berichtgeving vooraf.

Op deze dag zijn er ook andere activiteiten zoals kennismaken met de hondensport Agility (behendigheid). De jonge Borders mogen en kunnen onder begeleiding op een veilige manier kennismaken met deze leuke sport voor baas en hond.

Wij hopen u in grote getale (belangstellenden èn inschrijvers èn fokkers) te mogen begroeten op deze voor het ras en de NBTC wellicht belangrijkste dag van het jaar.

Secretariaat Jongehondendag, Tel. 06 21562498, E-mail: jongehondendag@borderterrier.nl

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!