Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

NBTC Clubmatch 2022

NBTC Clubmatch 2022

NBTC kampioensschaps Clubmatch 2022
Niet alleen voor kampioenen! Maar wel voor ieders eigen kampioen in huis! En wie weet is die familiekampioen straks wel de grote kampioen die dag

 Dit jaar zijn we weer te gast op een bekende locatie nl. Sport- en Cultureel Centrum De Camp, De Bosrand 15, 3931 AP Woudenberg. De datum dit jaar is zondag 16 oktober 2022.
Het maximale aantal ischrijvingen is 80. Dus geef u snel op, "vol is ook echt vol"

Klik hier om u in te schrijven


De keurmeesters

Dit jaar komt onze keurmeester, Tatjana Urek, uit Slovenië maar helemaal correct is dit ook niet. Sinds ze getrouwd is, woont ze samen met haar man, Gerard Jipping, en een kleine Teckel in Emmen voor een groot deel van het jaar. Het andere deel woont ze in Slovenië waar ze nog steeds kynologisch actief is.

Tatjana kreeg haar eerste hond, een Engelse Cocker Spaniel, op 14-jarige leeftijd. Tijdens haar studie aan de rechtenfaculteit was ze actief in de plaatselijke kennelclub in Trbovlje. Ze organiseerde haar eerste nationale show CAC Trbovlje in 1993 en deed dat tot 2015. Ze is op meerdere fronten actief geweest binnen de kynologie en de overkoepelende internationale organisatie FCI.

Ze startte het fokken met Shih Tzu en kocht haar eerste teefje in 1989. Deze teef werd de basis van haar kennel Potala Dalaj Lama. Ze was daarin erg succesvol. Uit haar kennel kwamen meerdere kampioenen. Na Shih Tzu kwamen de Leeuwhondjes en Franse Bulldoggen. Ook binnen deze rassen kwamen verschillende nationale en internationale kampioenen uit haar kennel. In 1997 kreeg ze haar eerste benoeming als keurmeester en nu 35 jaar later mag ze alle rasgroepen keuren. Ze heeft over de hele wereld gekeurd. En deze keer dus op onze eigen clubshow.

Een extraatje

De Border Terrier (reu of teef) die deze dag wint en dan dus de beste van het ras is, krijgt de officiële titel “Clubwinner 2022” naast het CAC, dat maar liefst dubbel telt bij voldoende inschrijvingen! De reserve beste reu en teef ontvangen het RCAC, dat in dit geval als een volledig CAC telt. Daarnaast wordt de clubwinnaar uitgenodigd deel te nemen aan de Hond van het Jaar show. Deze datum is nog niet bekend

En dat is niet alles!

De winnaars van de jeugdklas en veteranenklas – mits U(itmuntend) – kunnen hun eigen “kampioenspunten” winnen. Als dat driemaal gebeurt onder twee verschillende keurmeesters (niet alleen bij de kampioenschapsclubmatch maar ook op CAC/CACIB-shows), dan kan de eigenaar de Nederlandse Jeugd-, resp. Veteranenkampioenstitel aanvragen, die elk ook weer recht geven op een CAC. En wie weet ….Toch voldoende redenen om het eens te proberen naast het feit dat het een leuke dag is tussen veel Bordervrienden!

En vergeet nooit: de kampioen waar u ’s ochtends mee kwam is dezelfde waar u aan het eind van de dag mee huiswaarts keert, ook al denkt de keurmeester die dag hier anders over.

Ook dit jaar is de HUISHONDENKLAS voor honden die om welke reden dan ook niet officieel kunnen inschrijven voor de clubmatch (zoals verkeerd gebit, verkeerde vacht, geen stamboom enz.) weer opengesteld en evenals de 

SUPERVETERANENKLAS voor honden die minimaal de gezegende leeftijd van 12 jaar hebben behaald. Deze beide klassen dingen niet mee voor de CAC’s en Clubwinnaar-titel. Maar de honden worden gekeurd en krijgen een keurverslag.Deze honden mogen niet ingeschreven zijn in de klassen van de clubmatch!!

Aanmelden huishondenklas en superveteranen klas
* = verplicht
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!