Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Reglement aankeuring

Reglement aankeuring

U kunt het reglement hier Downloaden

Reglement Aankeuring NBTC

 

 1. 1.      Doel

De aankeuring is bedoeld om fokkers de mogelijkheid te bieden om de hond (reu/teef) te laten aankeuren, d.w.z. conform de actuele rasstandaard te beoordelen op fokgeschiktheid en de mogelijkheid openen om als clubfokker te geregistreerd te worden.

 

 1. 2.      Deelname
  1. De hond moet minimaal 15 maanden oud zijn.
  2. De fokker moet lid zijn van de NBTC.
  3. De hond moet een door de FCI erkende stamboom hebben.
  4. De aanmelding geschiedt via e-mail ‘aankeuring@borderterrier.nl’ van de NBTC.
  5. Bij de aanmelding dient een kopie van de stamboom te worden aangeleverd.
  6. De kosten van de deelname moeten vooraf worden voldaan.
  7. Indien de hond een afwijking heeft van de rasstandaard die het gevolg is van een trauma, of die na de geboorte ontstaan en niet erfelijk bepaald is, moet hiervoor een veterinaire verklaring worden overgelegd.

 

 1. 3.      Uitvoering
  1. De aankeuring geschiedt door een team van 2 voor het ras benoemde keurmeesters en een dierenarts. Namens het bestuur is een gedelegeerde aanwezig.
  2. Mocht de hond agressie, extreme angst o.i.d. vertonen wordt de hond doorgestuurd naar een door het bestuur aangewezen gedragstherapeut.
  3. Bij aanvang van de aankeuring wordt de identiteit van de hond vastgesteld.
  4. De teamleden leggen hun gezamenlijke beoordeling van de fokgeschiktheid vast op een aankeuringsformulier en ondertekenen dit formulier. Na ondertekening door de gedelegeerde van het bestuur is het resultaat van de aankeuring bindend en definitief.
  5. De fokker ontvangt een kopie van het aankeuringsformulier en de afzonderlijke beoordelingsformulieren van het aankeuringsteam. De originelen worden bewaard door de NBTC.

 

 1. 4.      Naleving
  1. Indien onduidelijkheid ontstaat over de naleving van dit protocol, beslist in spoedeisende gevallen de gedelegeerde, in andere gevallen het bestuur.
  2. Het bestuur kan eisen stellen aan het minimum - of maximum aantal deelnemende honden en aan het maximum aantal deelnemende honden per fokker.

 

 1. 5.      Naleving
  1. Door de aanmelding verklaart de fokker dit reglement en het resultaat van de aankeuring te aanvaarden.

 

 

oktober 2017

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!